Salata de ton cu mazare
Printeaza
- 200 g mazăre
- 100 g orez
- două cutii cu ton în ulei
- 150 g parmezan
- o lingură de busuioc uscat
- o lingură de seminţe de susan
- sare
- piper
- două portocale
- o lămâie
- 4 linguri de ulei de măsline
- porumb din conservă
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. întro cratiţă se topeşte untul, se adaugă orezul şi mazărea fiartă. Se condimentează, se fierbe cinci minute şi se opreşte focul. Parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochipri mici, se amestecă bine cu busuiocul uscat, seminţele de susan şi piper după gust.
Cu o linguriţă se ia din compoziţie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se fac grămăjoare la distanţe mai mari. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu timp de şapte minute. Se lasă în tavă să se răcească, apoi se desprind cu grijă de pe hârtie, deoarece se rup uşor.
Intr-un castronel se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare şi piper după gust. Tonul se scurge de uleiul din conservă şi se pune pe farfurii. Se aşază deasupra orezul cu mazăre, se toarnă sosul vinegretă, se decorează cu felii de portocală şi se serveşte. Se pot adăuga boabe de porumb scurse de apă.
Poftă bună!