Tarta cu branza si sparanghel
PrinteazaTarta cu branza si sparanghel din: faina, unt, nuci, sparanghel, branza, smantana, oua, piper, forme de tarte.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 g făină
- 60 g unt nesărat
- 50 g nuci măcinate
Pentru umplutura:
- 16 suliţe de sparanghel
- 100-125 g brânză roquefort
- 142 ml smântână grasă
- 2 ouă medii
- piper negru măcinat
- 4 forme de tarte cu diametrul de 12 cm
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron şi frământ-o cu untul până obţii o compoziţie ca de pesmet. Adaugă nucile măcinate, 2 linguri cu apă rece şi frământă un aluat.
Modelează o bilă pe care o împărţi în 4. Foloseşte fiecare bucată pentru a tapeta baza formelor de tartă. înţeapă baza cu o furculiţă şi lasă-le la rece 15 minute, încălzeşte cuptorul la 190°C.
Pune formele de tartă într-o tavă. Acoperă fiecare aluat cu foaie de copt şi presară boabe de fasole.
Coace-le la mijlocul cuptorului 12 minute, scoate boabele de fasole şi hârtia şi mai coace 3-7 minute, sau până când aluatul a devenit auriu.
Redu temperatura cuptorului la 180″C. Fierbe sparanghelul în apă 1 -2 minute, apoi scurge-l, clăteşte-l în apă rece şi scurge-l bine din nou.
Pune câte 4 suliţe de sparanghel în fiecare formă. într-un castron, bate uşor smântână, ouăle şi piperul.
Toarnă amestecul în formele de tartă. Coace tartele timp de 15-20 minute, sau până când umplutura s-a rumenit şi a devenit fermă.
Scoate tartele din cuptor şi lasă-le să se răcească 5-10 minute, apoi scoate-le din forme. Serveşte-le calde sau reci.
Tarta cu branza si sparanghel
Pofta buna!
Imi place tarta asta cu branza si sparanghel