Tarta cu branza si sparanghel

Printeaza

Tarta cu branza si sparanghel din: faina, unt, nuci, sparanghel, branza, smantana, oua, piper, forme de tarte.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 125 g făină
  • 60 g unt nesărat
  • 50 g nuci măcinate

Pentru umplutura:

  • 16 suliţe de sparanghel
  • 100-125 g brânză roquefort
  • 142 ml smântână grasă
  • 2 ouă medii
  • piper negru măcinat
  • 4 forme de tarte cu diametrul de 12 cm

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron şi frământ-o cu untul până obţii o compoziţie ca de pesmet. Adaugă nucile măcinate, 2 linguri cu apă rece şi frământă un aluat.

Modelează o bilă pe care o împărţi în 4. Foloseşte fiecare bucată pentru a tapeta baza formelor de tartă. înţeapă baza cu o furculiţă şi lasă-le la rece 15 minute, încălzeşte cuptorul la 190°C.

Pune formele de tartă într-o tavă. Acoperă fiecare aluat cu foaie de copt şi presară boabe de fasole.

Coace-le la mijlocul cuptorului 12 minute, scoate boabele de fasole şi hârtia şi mai coace 3-7 minute, sau până când aluatul a devenit auriu.

Redu temperatura cuptorului la 180″C. Fierbe sparanghelul în apă 1 -2 minute, apoi scurge-l, clăteşte-l în apă rece şi scurge-l bine din nou.

Pune câte 4 suliţe de sparanghel în fiecare formă. într-un castron, bate uşor smântână, ouăle şi piperul.

Toarnă amestecul în formele de tartă. Coace tartele timp de 15-20 minute, sau până când umplutura s-a rumenit şi a devenit fermă.

Scoate tartele din cuptor şi lasă-le să se răcească 5-10 minute, apoi scoate-le din forme. Serveşte-le calde sau reci.

 

Tarta cu branza si sparanghel

Tarta cu branza si sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place tarta asta cu branza si sparanghel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.