Budinca de cartofi (varianta)
PrinteazaBudinca de cartofi din: cartofi, smantana, telemea de oaie, unt, pesmet, oua, sare.
- 1/2 kg cartofi
- 1/2 kg smântână
- 100 g telemea rasă de oaie
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu pesmet
- 8 ouă
- sare
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când sunt gata, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Fierbi tare 4 ouă.
Amesteci ouăle rămase cu smântână şi dregi de sare, după gust. Intr-un vas adânc (de yena sau nu), dat bine cu unt sau ulei şi (opţional) presărat cu pesmet sau griş, pui un strat de cartofi, apoi un strat de felii de ou fiert, apoi iar cartofi, până termini ingredientele sau ajungi aproape de margine.
Ultimul strat să fie însă de cartofi. Acoperi totul cu sosul de smântână, iar deasupra presari telemeaua. Dai totul la cuptorul încins şi ţii 30 de minute.
Budinca de cartofi
Pofta buna!
Foarte buna budinca de cartofi