Budinca de cartofi (varianta)

Printeaza

Budinca de cartofi din: cartofi, smantana, telemea de oaie, unt, pesmet, oua, sare.

Ingrediente:Budinca de cartofi

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg smântână
  • 100 g telemea rasă de oaie
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu pesmet
  • 8 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când sunt gata, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Fierbi tare 4 ouă.

Amesteci ouăle rămase cu smântână şi dregi de sare, după gust. Intr-un vas adânc (de yena sau nu), dat bine cu unt sau ulei şi (opţional) presărat cu pesmet sau griş, pui un strat de cartofi, apoi un strat de felii de ou fiert, apoi iar cartofi, până termini ingredientele sau ajungi aproape de margine.

Ultimul strat să fie însă de cartofi. Acoperi totul cu sosul de smântână, iar deasupra presari telemeaua. Dai totul la cuptorul încins şi ţii 30 de minute.

 

Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.