Wedges picanti de cartofi dulci
PrinteazaWedges picanti de cartofi dulci din: chimiopn, ardei iute, sumac, cimbru, rozmarin, usturoi, lamaie, ulei de masline, cartofi dulci.
- câte 2 linguriţe de chimion pudră, fulgi de ardei iute şi sumac
- 2 linguri frunze de cimbru, tocate grosier
- 2 linguri frunze de rozmarin, tocate grosier
- 3 căţei de usturoi
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 1,25kg de cartofi dulci, tăiaţi în wedges
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Cu un mojar şi pistil, zdrobeşte condimentele, ierburile aromatice şi usturoiul, sare şi piper.
Transferă amestecul într-un bol mare, adaugă coaja şi zeama de lămâie, apoi toarnă uleiul. Adaugă cartofii şi amestecă. Aşază-i în două tăvi, cu coaja în jos, şi coace-i 30-40 de minute, până sunt fragezi în interior şi aurii şi crocanţi la exterior.
Wedges picanti de cartofi dulci
Pofta buna!