Salau polonez

Printeaza

 

Salau polonez

Ingrediente:

  • 1 kg salau
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 boabe de ienibahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Salau polonez:  Curata pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si boabele de ienibahar. Cand este fiert, scoate pestele pe o farfurie lunga, la abur si stropeste-l cu zeama de lamaie.

Separat, prajeste intr-o cratita untul cu faina. Stinge cu o ceasca de zeama de peste. Dupa cateva clocote adauga galbenusurile frecate cu smantana. Sosul astfel obtinut toarna-l peste peste.

Deasupra presara patrunjel tocat si stropeste cu putin ulei de masline. Pentru a capita un gust mai acrisor, stropeste pestele cu zeama de lamaie verde.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ice Tea cu Mango și Ghimbir

Ice Tea cu Mango și Ghimbir din: ceai negru, mango, ghimbir, miere, apa, gheata, lamaie. Este o băutură revigorantă și plină de savoare, perfectă pentru zilele calde de vară. Combinând dulceața naturală a mangoului cu aroma intensă a ghimbirului și prospețimea ceaiului, această băutură nu doar că răcorește, dar și energizează. Un mix perfect între […]

Chifteluțe de Urzici

Chifteluțe de Urzici din: urzici, branza feta, oua, pesmet, usturoi, sare, piper, paprika, ulei.  Combinate cu brânză savuroasă și condimente aromate, aceste chifteluțe vegetariene constituie o alegere perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Fie că ești un adept al bucătăriei vegetariene sau pur și simplu dorești să încerci ceva nou și plin de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.