Salau polonez
PrinteazaSalau polonez
Ingrediente:
- 1 kg salau
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 3 boabe de ienibahar
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu smantana
- 1 lingura cu unt
- 1 lingurita cu faina
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Curata pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si boabele de ienibahar. Cand este fiert, scoate pestele pe o farfurie lunga, la abur si stropeste-l cu zeama de lamaie.
Separat, prajeste intr-o cratita untul cu faina. Stinge cu o ceasca de zeama de peste. Dupa cateva clocote adauga galbenusurile frecate cu smantana. Sosul astfel obtinut toarna-l peste peste.
Deasupra presara patrunjel tocat si stropeste cu putin ulei de masline. Pentru a capita un gust mai acrisor, stropeste pestele cu zeama de lamaie verde.
Salau polonez
Pofta buna!