Legume verzi umplute
PrinteazaLegume verzi umplute din: ardei, gulii, dovlecel, frunze de tei, carne tocata, orez, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 ardei verzi
- 4 gulii
- 1 dovlecel
- 10 frunze de tei
- 300 g carne tocată
- 250 g orez
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- mărar
- pătrunjel tocat
- bulion
- 2 ouă
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi orezul şi după 5 minute o dai deoparte.
Amesteci orezul şi ceapa călite cu carnea tocată şi ouăle, pui şi verdeaţa tocată, sare, piper, cimbru şi boia după gust şi omogenizezi compoziţia. Speli frunzele de tei, le opăreşti în apă cu sare şi înfăşori cu ele 10 sarmale.
Cu compoziţia rămasă umpli legumele verzi şi le pui un căpăcel din felii de roşii. Pui miezul legumelor într-o cratiţă mai largă şi aşezi legumele umplute şi sarmalele. Desfaci bulionul în apă şi-l torni în cratiţă, apoi dai totul la cuptor pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!