sfecla rosie, usturoi, boabe de piper, apa, otet, sare, zahar. Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și vitamine, fiind un aliment perfect pentru zilele reci de iarnă. Ingrediente: Sfeclă roșie: 2 kg Usturoi: 6-8 căței Boabe de piper: 20-25 boabe Apă: 1 litru Oțet: 200 ml Sare: […]
Legume verzi umplute
PrinteazaLegume verzi umplute din: ardei, gulii, dovlecel, frunze de tei, carne tocata, orez, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 ardei verzi
- 4 gulii
- 1 dovlecel
- 10 frunze de tei
- 300 g carne tocată
- 250 g orez
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- mărar
- pătrunjel tocat
- bulion
- 2 ouă
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Legume verzi umplute: Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate şi le laşi să se scurgă.
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi orezul şi după 5 minute o dai deoparte.
Amesteci orezul şi ceapa călite cu carnea tocată şi ouăle, pui şi verdeaţa tocată, sare, piper, cimbru şi boia după gust şi omogenizezi compoziţia.
Speli frunzele de tei, le opăreşti în apă cu sare şi înfăşori cu ele 10 sarmale.
Cu compoziţia rămasă umpli legumele verzi şi le pui un căpăcel din felii de roşii. Pui miezul legumelor într-o cratiţă mai largă şi aşezi legumele umplute şi sarmalele.
Desfaci bulionul în apă şi-l torni în cratiţă, apoi dai totul la cuptor pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!
Varză Călită – Rețeta Tradițională Cu Gust Inegalabil
varza, ceapa, ulei sau unt, sare, piper negru, boia de ardei dulce, rosii, otet, supa de legume. Ingrediente: 1 capătână de varză medie, tocată mărunt 1 ceapă mare, tocată 2 linguri de ulei sau unt 1 linguriță de sare (sau după gust) 1/2 linguriță de piper […]