Pește la cuptor cu legume mediteraneene din: fileuri de peste alb, rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de pește alb (de preferat cod sau pangasius) 2 roșii mari, tăiate cubulețe 1 dovlecel mediu, tăiat în rondele subțiri 1 ardei gras […]
Turnulete cu peste (varianta)
PrinteazaTurnulete cu peste din: cartofi, file de peste alb, smantana, unt, spanac, lamaie, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 400 g file de peşte alb
- 200 g smântână
- 100 g unt
- 500 g spanac
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stropeşte fileurile de peşte cu zeamă de lămâie, înveleşte-le în folie de aluminiu şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.
Intre timp, spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, opăreşte spanacul, scurge-l şi trage-l în 50 g de unt topit.
Curăţă cartofii şi mixează-i bine cu smântână şi restul de unt. Potriveşte gustul de sare.
Umezeşte patru forme cu puţină apă rece şi tapetează-le cu folie. Pune un strat de piure de cartofi, o lingură cu spanac şi din nou cartofi.
Lasă la rece minimum o oră. Răstoarnă pe farfurie, îndepărtează folia şi aşază deasupra câte o bucată de file. E de mare efect!
Turnulete cu peste
Pofta buna!
poate iti place si:
Pește la cuptor cu legume mediteraneene
Pofta buna!
Foarte bune, imi plac!