Reteta de placinta cu mac
PrinteazaPlacinta cu mac din: faina, oua, zahar, margarina, praf de copt, lapte, mac, zahar vanilat.
Pentru aluat:
- 400 – 450 g făină albă pentru un aluat potrivit
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahâr
- 200 g margarină pentru copt şi gătit la temperatura camerei
- 1 pachet praf de copt
- 75 -100 ml lapte (cât cuprinde aluatul)
Pentru crema:
- 200 g mac
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 200 ml lapte
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 3 albuşuri
- 1 pliculeţ praf de copt
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Din toate ingredientele, împreună cu margarina pentru copt şi gătit frămânţi un aluat potrivit din care întinzi 2 foi.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci macul cu zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat şi laptele. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi peste cremă, amestecând uşor de jos în sus. Pui o hârtie de copt în tavă, după care pui o foaie de aluat, torni crema peste, iar peste cremă pui cealaltă foaie.
Dai la cuptor până se aureşte uşor deasupra. Când e gata, presari zahăr pudră.
Pofta buna!
Foarte buna placinta cu mac