Reteta de placinta cu mac

Printeaza

Placinta cu mac din: faina, oua, zahar, margarina, praf de copt, lapte, mac, zahar vanilat.

Ingrediente:Reteta de placinta cu mac

Pentru aluat:

  • 400 – 450 g făină albă pentru un aluat potrivit
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahâr
  • 200 g margarină pentru copt şi gătit la temperatura camerei
  • 1 pachet praf de copt
  • 75 -100 ml lapte (cât cuprinde aluatul)

Pentru crema:

  • 200 g mac
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 albuşuri
  • 1 pliculeţ praf de copt

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Din toate ingredientele, împreună cu margarina pentru copt şi gătit frămânţi un aluat potrivit din care întinzi 2 foi.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci macul cu zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat şi laptele. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi peste cremă, amestecând uşor de jos în sus. Pui o hârtie de copt în tavă, după care pui o foaie de aluat, torni crema peste, iar peste cremă pui cealaltă foaie.

Dai la cuptor până se aureşte uşor deasupra. Când e gata, presari zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu mac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.