Souffle
PrinteazaSouffle din: unt, faina, lapte, smantana, cascaval, ficatei, branza de vaci, ciuperci.
- 100 g unt
- 5 linguri cu vîrf de faina
- 2 câni lapte
- smîntînâ
- caşcaval ras
Pentru umplutura:
- ficâtei
- brînză de vaci
- ciuperci
- carne tocată
Mod de preparare:
Fierbe toate ingredientele de mai sus pînă obţii o pastă lichidă, ca o ciulama. Cand s-a răcit, adaugă patru ouă întregi, pe rand.
Intre timp, unge tava de la aragaz, tapeteaz-o cu hîrtie de copt şi toarnă compoziţia. Cand se rumeneşte, scoate-o pe o hartie de copt.
Poţi umple foaia rezultată cu o compoziţie din ficăţei cu pipote (fierte dinainte) sau de brînză de vaci sau cu telemea, cu ciuperci (puţin călite în prealabil), cu pate de ficat, cu carne tocată, etc.
Se rulează şi se lasă pînă se răceşte. Apoi, făcută sul, se aşază într-o tavă şi deasupra se toarnă smîntînă sau caşcaval ras. Se dă la cuptor pînă se rumeneşte.
Pofta buna!