Souffle

Printeaza

Souffle din: unt, faina, lapte, smantana, cascaval, ficatei, branza de vaci, ciuperci.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  •  5 linguri cu vîrf de faina
  •  2 câni lapte
  •  smîntînâ
  •  caşcaval ras

umplutura:

  • ficâtei
  • brînză de vaci
  • ciuperci
  • carne tocată

 

Mod de preparare:

Souffle: Fierbe toate ingredientele de mai sus pînă obţii o pastă lichidă, ca o ciulama. Cand s-a răcit, adaugă patru ouă întregi, pe rand.

Intre timp, unge tava de la aragaz, tapeteaz-o cu hîrtie de copt şi toarnă compoziţia. Cand se rumeneşte, scoate-o pe o hartie de copt.

Poţi umple foaia rezultată cu o compoziţie din ficăţei cu pipote (fierte dinainte) sau de brînză de vaci sau cu telemea, cu ciuperci (puţin călite în prealabil), cu pate de ficat, cu carne tocată, etc.

Se rulează şi se lasă pînă se răceşte. Apoi, făcută sul, se aşază într-o tavă şi deasupra se toarnă smîntînă sau caşcaval ras. Se dă la cuptor pînă se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Gâscă Umplută cu Castane și Ciuperci

Gâscă Umplută cu Castane și Ciuperci: un fel de mâncare tradițional, bogat și aromat, perfect pentru sărbătorile de iarnă sau pentru o cină festivă. Combinând gustul robust al gâștei cu dulceața castanelor și aroma pământească a ciupercilor, acest preparat creează o experiență culinară de neuitat. Timp de preparare Pregătire: 30 minute Gătire: 3 ore Total: […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.