Chec cu morcov

Printeaza

Chec cu morcov din: oua, zahar, ulei, faina, morcovi, praf de copt, bicarbonat, cuisoare, scortisoara, sare, vanilie,  nuci.

Ingrediente:Chec cu morcov

  • 4 ouă
  •  300 g zahăr
  •  250 ml ulei
  •  250 g făină
  •  4 morcovi
  •  10 g praf de copt
  •  10 g bicarbonat
  •  1 linguriţă cuişoare măcinate
  •  1 linguriţă scorţişoară
  •  un praf de sare
  •  1 fiolă esenţă vanilie
  •  120 g nuci întregi

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul până se topeşte acesta, apoi adaugi morcovii raşi şi restul ingredientelor cernute. Amesteci încet, cu o lingură, de jos în sus. La urmă pui esenţa şi miezul de nucă întreg.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziţia de chec şi dai la cuptor, la 180°C, pentru 50-60 de minute.Trebuie să faci proba cu scobitoarea, după care scoţi checul.

Când checul s-a răcit, îl pudrezi cu zahăr pudră cu gust de vanilie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu chechul cu morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.