Chec cu morcov
PrinteazaChec cu morcov din: oua, zahar, ulei, faina, morcovi, praf de copt, bicarbonat, cuisoare, scortisoara, sare, vanilie, nuci.
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 250 ml ulei
- 250 g făină
- 4 morcovi
- 10 g praf de copt
- 10 g bicarbonat
- 1 linguriţă cuişoare măcinate
- 1 linguriţă scorţişoară
- un praf de sare
- 1 fiolă esenţă vanilie
- 120 g nuci întregi
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul până se topeşte acesta, apoi adaugi morcovii raşi şi restul ingredientelor cernute. Amesteci încet, cu o lingură, de jos în sus. La urmă pui esenţa şi miezul de nucă întreg.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziţia de chec şi dai la cuptor, la 180°C, pentru 50-60 de minute.Trebuie să faci proba cu scobitoarea, după care scoţi checul.
Când checul s-a răcit, îl pudrezi cu zahăr pudră cu gust de vanilie.
Pofta buna!
O sa fac si eu chechul cu morcovi