Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie
PrinteazaBorek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie
Ingrediente:
- 1 vanata (200 g)
- 2 rosii (200 g)
- 1 dovlecel (150 g)
- 200 g branza de oaie
- 2 linguri de patrunjel maruntit
- 150 g smantana
- sare
- piper macinat
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 foi de aluat yufka
- ovale (150 g)
Mod de preparare:
Speli si cureti vanata, rosiile si dovlecelul. Tai zarzavatul in fasii foarte subtiri. Faramitezi branza de oaie si o amesteci cu smantana si patrunjelul, apoi dregi cu sare si piper.
Cureti usturoiul si il pisezi deasupra. Ungi o mica forma (in jur de 14 x 20 cm) cu o lingura de ulei. Impaturesti o foaie de aluat pe dimensiunile formei si o pui in aceasta.
Deasupra adaugi in straturi alternative zarzavatul si masa cu branza. Impaturesti cealalta foaie de aluat, o pui deasupra, presezi bine si ungi cu restul de ulei.
Coci pana cand devine auriu inchis in cuptorul incallzit la aproximativ 180 °C.
Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie
Pofta buna!