Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie

Printeaza

Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaieBorek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie

Ingrediente:

  • 1 vanata (200 g)
  • 2 rosii (200 g)
  • 1 dovlecel (150 g)
  • 200 g branza de oaie
  • 2 linguri de patrunjel maruntit
  • 150 g smantana
  • sare
  • piper macinat
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 foi de aluat yufka
  • ovale (150 g)

 

Mod de preparare:

Speli si cureti vanata, rosiile si dovlecelul. Tai zarzavatul in fasii foarte subtiri. Faramitezi branza de oaie si o amesteci cu smantana si patrunjelul, apoi dregi cu sare si piper.

Cureti us­turoiul si il pisezi deasupra. Ungi o mica forma (in jur de 14 x 20 cm) cu o lingura de ulei. Impaturesti o foaie de aluat pe dimensiunile formei si o pui in aceasta.

Deasupra adaugi in straturi alternative zarzavatul si masa cu branza. Impaturesti cealalta foaie de aluat, o pui deasupra, presezi bine si ungi cu restul de ulei.

Coci pana cand devine auriu inchis in cuptorul incallzit la aproximativ 180 °C.

 

Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie

Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.