Reteta zilei: Sufleu de branza cu piure de cartofi

Printeaza

Sufleu de branza cu piure de cartofi din: piure de cartofi, ceapa verde, ou, lapte, branza albastra, paine, patrunjel, unt.

Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele.

Sufleurile se bazează pe ouă pentru a obține textura caracteristică. Albușurile sunt bătute spumă pentru a crea volum și pufozitate, în timp ce gălbenușurile adaugă consistență și gust.

 

 

Ingrediente: 

  • 3 cesti piure de cartofi
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 ou
  • 1/3 cana lapte
  • 240 gr brânză albastră, fărâmițata
  • 2 felii de pâine
  • 1/4 cana patrunjel proaspat
  • 1 lingura unt, tăiat în cuburi mici
  • 1 lingura brânză albastră, pentru topping

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160C. Ungeti o cratita cu ulei.

Într-un castron mare combinati piure de cartofi, ceapă verde, ou, lapte și brânză albastră.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi

Se amestecă bine. Transferați in cratita si neteziti.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_02
Puneti pâinea, pătrunjelul și untul în blender si omogenizati.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_03
Adaugati in cratita si presarti cu cu restul de branza albastra.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_04
Se dă la cuptor timp de 20-25 de minute.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_05
Servi sufleul cald.

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_06

Sufleu de branza cu piure de cartofi

Sufleu_de_branza_cu_piure_de_cartofi_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun sufleul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.