Reteta zilei: Sufleu de branza cu piure de cartofi
PrinteazaSufleu de branza cu piure de cartofi din: piure de cartofi, ceapa verde, ou, lapte, branza albastra, paine, patrunjel, unt.
Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele.
Sufleurile se bazează pe ouă pentru a obține textura caracteristică. Albușurile sunt bătute spumă pentru a crea volum și pufozitate, în timp ce gălbenușurile adaugă consistență și gust.
Ingrediente:
- 3 cesti piure de cartofi
- 2 cepe verzi, tocate
- 1 ou
- 1/3 cana lapte
- 240 gr brânză albastră, fărâmițata
- 2 felii de pâine
- 1/4 cana patrunjel proaspat
- 1 lingura unt, tăiat în cuburi mici
- 1 lingura brânză albastră, pentru topping
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C. Ungeti o cratita cu ulei.
Într-un castron mare combinati piure de cartofi, ceapă verde, ou, lapte și brânză albastră.
Se amestecă bine. Transferați in cratita si neteziti.
Puneti pâinea, pătrunjelul și untul în blender si omogenizati.
Adaugati in cratita si presarti cu cu restul de branza albastra.
Se dă la cuptor timp de 20-25 de minute.
Sufleu de branza cu piure de cartofi
Pofta buna!
Foarte bun sufleul asta