Sos ardelenesc de rosii
PrinteazaSos ardelenesc de rosii din: suc de rosii, ceapa, boia, zahar, cimbru, tarhon, marar, vin, ulei, miere, otet, sare, piper.
- 1 l suc de roşii
- 1 ceapă
- boiâ
- zahăr
- cimbru
- tarhon
- mărar
- 1 pahar de vin
- ulei
- 1 linguriţă de miere
- oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se stinge cu sucul de roşii şi se adaugă vinul, oţetul, sarea, piperul, boiaua, o linguriţă de cimbru uscat şi se lasă la fiert la foc mic.
In alt vas se pune zahărul la topit. Când s-a colorat se stinge cu puţină apă, se ia de pe foc şi se amestecă cu mierea, după care se adaugă peste sosul de roşii şi se mai fierbe 15 minute.
La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!