Sos ardelenesc de rosii

Printeaza

Sos ardelenesc de rosii din: suc de rosii, ceapa, boia, zahar, cimbru, tarhon, marar, vin, ulei, miere, otet, sare, piper.

Ingrediente:Sos ardelenesc de rosii

  • 1 l suc de roşii
  • 1 ceapă
  • boiâ
  • zahăr
  • cimbru
  • tarhon
  • mărar
  • 1 pahar de vin
  • ulei
  • 1 linguriţă de miere
  • oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se stinge cu sucul de roşii şi se adaugă vinul, oţetul, sarea, piperul, boiaua, o linguriţă de cimbru uscat şi se lasă la fiert la foc mic.

In alt vas se pune zahărul la topit. Când s-a colorat se stinge cu puţină apă, se ia de pe foc şi se amestecă cu mierea, după care se adaugă peste sosul de roşii şi se mai fierbe 15 minute.

La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.