Prajitura cu ananas si fulgi de cocos
PrinteazaPrajitura cu ananas si fulgi de cocos din: oua, zahar, iaurt, scortisoara, praf de copt, fulgi de cocos, ananas, faina, vanilie, unt fulgi de cocos.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 300 g iaurt natural
- cite 1/4 lingurita scortisoara macinata
- cardamom
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 50 g fulgi de cocos
- 1 cutie ananas rondele (850 ml)
Pentru aluatul faramitat:
- 100 g faina
- 1 pachetel de vanilie
- 150 g unt
in plus:
- fulgi de cocos pentru presarat
Mod de preparare Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos:
Bateti spuma ouale, zaharul, iaurtul, scortisoara si cardamomul. Amestecati faina, praful de copt si fulgii de cocos, apoi incorporati in crema de iaurt.
Scurgeti ananasul si, eventual, taiati-l mai mic. Intindeti aluatul pe o tava unsa In prealabil cu grasime si asezati acolo bucatile de ananas.
Incingeji cuptorul la 180°C. Pentru aluatul faramitat, framantati faina cu fulgii de cocos, zaharul, zaharul vanilinat si untul.
Presarati-l peste prajitura cu ananas si apoi coaceti-o 30-35 de minute. Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca si, daca doriti, presarati fulgii de cocos.
Pofta buna!