Supa Minestrone – rețeta italiană de supă de legume cu paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, cartof, fasole, rosii, supa de legume, paste, busuioc, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, tocați 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 tije de țelină, […]
Supa cu chimen
PrinteazaSupa cu chimen din: morcov, patrunjel, telina, chimen, faina, ulei, crutoane, sare. Chimenul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula digestia și de a reduce disconfortul gastric. Consumul de infuzie de semințe de chimen poate ajuta la tratarea balonării, indigestiei și a altor probleme digestive.
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 2 linguriţe de chimen
- 1 lingură de făină
- 5 linguri de ulei
- crutoane
- sare
Mod de preparare:
Chimenul se căleşte într-o lingură de ulei. Zarzavatul se curăţă, se dă pe râzătoare şi se pune la fiert împreună cu chimenul.
După ce au fiert, se strecoară şi zeama se pune din nou la fiert.
Făina se prăjeşte în ulei, se stinge cu 2 ceşti de zeamă şi se adaugă la fiert. Se potriveşte de sare şi se serveşte cu crutoane.
Se poate presăra mărar şi pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa Minestrone – rețeta italiană de supă de legume cu paste
Pofta buna!