Supa crema cu conopida si praz
PrinteazaSupa crema cu conopida si praz din: conopida, praz, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, ceapa, varza, ulei, patrunjel, crutoane, sare, piper.
- 1 conopidă mică
- 1 praz
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1/4 varză
- 3 linguri de ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, se scurg, se pasează/se dau prin sită. Legumele se pot pasa şi într-un mixer special, tip centrifugă, în vasul căruia se pun împreună cu supa în care au fiert.
Se adaugă zeama şi se mai lasă la fiert încă 5 minute, după care se adaugă uleiul, verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!