Supa crema de toamna – reteta gustoasa
PrinteazaSupa crema de toamna din: sfecla, cartofi, conopida, ceapa, ardei, ulei, faina, verdeata, crutoane, sare, piper.
- 1 sfeclă
- 4 cartofi
- 1 conopidă mică
- 1 ceapă
- 2-3 ardei graşi
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de făină
- verdeaţă
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sfecla se curăţă, se taie şi se înăbuşă în ulei, se adaugă 1 cană de apă şi se fierbe. Cartofii, ceapa, ardeii şi conopida se fierb.
După ce s-au fiert foarte bine, se scurg, se pasează, se trec prin sită şi se amestecă cu o lingură de sos alb (vezi reţeta). Se subţiază cu zeama de zarzavat.
Se pune supa rezultată la fiert, 5 minute, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de sparanghel cu unt
Supa crema de sparanghel cu unt din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper. Ingrediente: 450 g sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600 ml supa 1 lingura suc de lamaie 250 ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper […]
Supa crema de morcovi cu caju
Supa crema de morcovi cu caju din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, telina, morcovi, ardei iute, supa de legume, sare, piper, caju. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite cimbru proaspat, tocat 2 tulpini de telina, cuburi 8 morcovi, decojiti și feliati 2 ardei […]
Pofta buna!
FOarte buna supa asta