Supa crema de toamna – reteta gustoasa

Printeaza

Supa crema de toamna din: sfecla, cartofi, conopida, ceapa, ardei, ulei, faina, verdeata, crutoane, sare, piper.

 

Ingrediente:Supa crema de toamna

  • 1 sfeclă
  • 4 cartofi
  • 1 conopidă mică
  • 1 ceapă
  • 2-3 ardei graşi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de făină
  • verdeaţă
  • crutoane
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sfecla se curăţă, se taie şi se înăbuşă în ulei, se adaugă 1 cană de apă şi se fierbe. Cartofii, cea­pa, ardeii şi conopida se fierb.

După ce s-au fiert foarte bine, se scurg, se pasează, se trec prin sită şi se amestecă cu o lingură de sos alb (vezi reţe­ta). Se subţiază cu zeama de zarzavat.

Se pune supa rezultată la fiert, 5 minute, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu crutoane.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Supa crema de sparanghel cu unt

Supa crema de sparanghel cu unt

Supa crema de sparanghel cu unt din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper. Ingrediente:  450 g sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600 ml supa 1 lingura suc de lamaie 250 ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper   […]

 

Supa crema de morcovi cu caju

Supa crema de morcovi cu caju

Supa crema de morcovi cu caju din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, telina, morcovi, ardei iute, supa de legume, sare, piper, caju. Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite cimbru proaspat, tocat 2 tulpini de telina, cuburi 8 morcovi, decojiti și feliati 2 ardei […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.