Mancare de spanac cu bulion si usturoi
PrinteazaMancare de spanac cu bulion si usturoi din: spanac, ceapa, bulion, faina, ulei, usturoi, sare, piper.
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 4-5 linguri de bulion
- 1 lingură de făină
- ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se spală foarte bine şi se pune la fiert în apă cu sare. Se scurge şi se toacă. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte în ulei şi se adaugă spanacul.
Se stinge cu o cană din zeama în care a fiert spanacul. Făina se amestecă cu bulionul, se toarnă peste spanac şi se mai dă într-un clocot. La sfârşit se adaugă usturoiul tăiat felii şi se potriveşte de sare şi piper. Se poate adăuga mărar tocat mărunt.
Pofta buna!