Gogosari umpluti cu varza

Printeaza

Gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, ulei, hrean.

Ingrediente:Gogosari umpluti cu varza

  • 3 kg gogoşari
  • 2 verze
  • 4-5 morcovi
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • oţet
  • apă
  • sare
  • frun­ze de ţelină
  • zahăr
  • ulei
  • hrean

Mod de preparare:

Gogoşarii se spală, se curăţă de seminţe şi codiţe, se lasă la scurs. Varza se curăţă, se spală, se toacă fideluţă, se freacă cu sare şi sejasă să se în­moaie. Se stoarce şi se amestecă cu morcovul ras. Acest amestec se introduce în gogoşari, care apoi se aşază în borcan.

Deasupra se pun boabele de muştar şi piper, frunzele de ţelină, feliile de hrean, foile de dafin şi se toarnă acreala fierbinte (1 l de oţet, 1,5 l apă, 1 lingură de sare, 1 lingură de zahăr). Se închide borcanul. La fel se pot umple ardei graşi sau ardei capia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.