Gogosari umpluti cu varza
PrinteazaGogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, ulei, hrean.
- 3 kg gogoşari
- 2 verze
- 4-5 morcovi
- foi de dafin
- boabe de piper
- boabe de muştar
- oţet
- apă
- sare
- frunze de ţelină
- zahăr
- ulei
- hrean
Mod de preparare:
Gogoşarii se spală, se curăţă de seminţe şi codiţe, se lasă la scurs. Varza se curăţă, se spală, se toacă fideluţă, se freacă cu sare şi sejasă să se înmoaie. Se stoarce şi se amestecă cu morcovul ras. Acest amestec se introduce în gogoşari, care apoi se aşază în borcan.
Deasupra se pun boabele de muştar şi piper, frunzele de ţelină, feliile de hrean, foile de dafin şi se toarnă acreala fierbinte (1 l de oţet, 1,5 l apă, 1 lingură de sare, 1 lingură de zahăr). Se închide borcanul. La fel se pot umple ardei graşi sau ardei capia.
Pofta buna!