Gulii cu usturoi
PrinteazaGulii cu usturoi din: gulii, ulei, ceapa, usturoi, faina, lamaie, marar, patrunjel, zahar, sare, piper.
- 10 gulii
- 1 ceaşcă de ulei
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de făină
- zeamă de lămâie
- 1 legătură de mărar şi pătrunjel
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, se călesc în ulei încins şi se scot. In uleiul rămas se căleşte ceapă tocată mărunt, se adaugă o ceaşcă de apă, se presară făina/usturoiul pisat şi zahărul, sarea, zeama de lămâie, după gust.
Se lasă la fiert 5 minute, apoi se adaugă guliile, iar la sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se lasă 10 minute la cuptor, să scadă. Mâncarea se serveşte rece.
Pofta buna!