Gulii cu usturoi

Printeaza

Gulii cu usturoi din: gulii, ulei, ceapa, usturoi, faina, lamaie, marar, patrunjel, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Gulii cu usturoi

  • 10 gulii
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 2 cepe
  • 3 căţei de ustur­oi
  • 1 lingură de făină
  • zeamă de lămâie
  • 1 legătură de mărar şi pătrunjel
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Guliile se curăţă de coajă, se spală, se taie fe­lii, se călesc în ulei încins şi se scot. In uleiul ră­mas se căleşte ceapă tocată mărunt, se adaugă o ceaşcă de apă, se presară făina/usturoiul pisat şi zahărul, sarea, zeama de lămâie, după gust.

Se lasă la fiert 5 minute, apoi se adaugă guliile, iar la sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se lasă 10 minute la cuptor, să scadă. Mâncarea se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.