Reteta dulceata de caise (varianta)

Printeaza

Dulceata de caise din: caise, apa, zahar, lamaie.

Reteta dulceata de caiseIngrediente:

  • 1 kg caise fără sâmburi
  • 1/2 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Caisele bine coapte, tari, se curăţă de. sâmburi şi se ţin în apă de var 30 de minute, apoi se limpezesc sub jet de apă.

Apa de var se prepară astfel: într-un vas se pun 2 linguri de var într-un litru de apă şi se lasă să se limpezească. Apoi se strecoară soluţia.

Apa de var are rolul de a întări fructele folosite în dulceţuri.

Se face un sirop (la 1 l de apă – 1 l de zahăr) care se fierbe până se leagă. Se adaugă caisele bine scurse de apă şi se mai lasă să fiarbă până când fructele capătă un aspect lucios.

Spre sfâr­şit se adaugă feliile de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.