Baclava cu nuca
PrinteazaBaclava cu nuca din: foi de placinta, margarina, nuca, pesmet, scortisoara, vanilie, lamaie, zahar, apa, miere, scortisoara, cuisoare.
- foi de plăcintă
- 200 g margarină
- 500 g nucă măcinată
- 2 linguri de pesmet
- scorţişoară
- vanilie
- coajă de lămâie
- 500 g zahăr
Sirop:
- 2 ceşti de zahăr
- 2 ceşti de apă
- 2 linguri de miere
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 linguriţă de cuişoare
Mod de preparare:
Nucile se amestecă cu pesmetul, 200 g zahăr, vanilia, coaja de lămâie. Intr-o tavă unsă cu margarină se aşază un strat de foi stropite foarte bine cu margarină topită şi un strat de nuci. Repetăm această operaţie de mai multe ori şi terminăm cu un strat de fbi.
Cu un cuţit bine ascuţit tăiem pătrate şi turnăm deasupra restul de margarină topită. Se dă la cuptor.
In acest timp se prepară un sirop plin zahărul rămas, mierea de albine, 2 ceşti de apă şi esenţe. O parte din siropul fierbinte se toarnă treptat peste baclava, în timp ce aceasta este la cuptor. Când baclavaua este gata, se scoate şi se adaugă restul de sirop.
Pofta buna!
Prea dulce baclavaua pentru mine