Cartofi cu usturoi si praz
PrinteazaCartofi cu usturoi si praz din: cartofi, ceapa, ardei, usturoi, rosii, praz, ulei, boia, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 3 cepe
- 1 ardei
- 3 căţei de usturoi
- 300 g roşii
- 1 fir de praz
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu un praf de sare. Ceapa, ardeiul, usturoiul, roşiile şi prazul se spălă se curăţă şi se taie mărunt apoi se călesc în ulei.
Când sunt bine călite, se pun boiaua, sarea şi piperul, se amestecă uşor şi la final se adaugă cartofii fierţi scurşi de apă. Se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând mereu.
Se servesc calzi cu murături sau salata preferată.
Pofta buna!
Asta ce e? Mancarea saracului :))))