Ciuperci delicioase cu verdeata

Printeaza

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 1-2 cepe
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3 linguri de ulei
  • • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se pune într-o cratiţă cu apă şi cu ulei să fiarbă înăbuşit, între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în felii.

Se adaugă în cratiţa cu ceapă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, la foc mic.

Se amestecă bine ca să nu se prindă de fundul vasului şi, dacă apa a scăzut, se mai adaugă.

Când ciupercile s-au înmuiat se adaugă verdeaţa, spălată şi curăţată, tăiată mărunt, se pune sare şi piper, după gust.

Separat, într-un castron, se ameste­că făina cu puţin ulei, se diluează cu o căniţă de apă şi se toarnă în cratiţa cu ciuperci.

Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă până mai scade din lichid.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.