Ciuperci delicioase cu verdeata
PrinteazaCiuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1-2 cepe
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 linguri de ulei
- • 1 lingură de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se pune într-o cratiţă cu apă şi cu ulei să fiarbă înăbuşit, între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în felii.
Se adaugă în cratiţa cu ceapă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, la foc mic.
Se amestecă bine ca să nu se prindă de fundul vasului şi, dacă apa a scăzut, se mai adaugă.
Când ciupercile s-au înmuiat se adaugă verdeaţa, spălată şi curăţată, tăiată mărunt, se pune sare şi piper, după gust.
Separat, într-un castron, se amestecă făina cu puţin ulei, se diluează cu o căniţă de apă şi se toarnă în cratiţa cu ciuperci.
Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă până mai scade din lichid.
Se serveşte cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!