Salata de cartofi cu tarhon si marar din: cartofi, mustar, zahar, ulei, zeama de lamaie, sare, tarhon, marar, patrunjel.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Potasiul din cartofi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale normale și poate contribui la sănătatea cardiovasculară generală.
Se spală şi se fierb cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se taie rotund, în felii potrivit de subţiri.
Se face o maioneză din muştar şi ulei, bine potrivită de sare şi lămâie, la care se adaugă zahărul, mărarul şi pătrunjelul verde tocat mărunt şi tarhon.
Se amestecă cu cartofii, se aşază în castron şi se ornează cu felii de roşii sau ardei cruzi tăiaţi mărunt.
Salata cu masline, cartofi si gogosari din: cartofi, gogosari, ceapa, masline, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 3 gogoşari 3 cepe roşii 2-3 linguri măsline sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Apoi se curăţă, se taie rondele şi se pun într-un […]
Salata cu oua si cartofi din: cartofi, oua, jambon, carnat, ceapa, castraveti, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 6 ouă 200 g jambon 100 g cârnat uscat 2 cepe roşii 4 castraveţi acri 3 linguri ulei sare şi piper Mod de preparare: Se pun cartofii cu tot cu coajă la fiert în apă cu sare, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.