Prajitura cu nuca si coniac
PrinteazaPrajitura cu nuca si coniac din: biscuiti simpli, margarina, nuci, esenta de rom sau coniac, cacao, apa, stafide, zahar pudra.
- 500 g biscuiţi simpli
- 1 1/2 pachet margarină
- 200 g nuci măcinate
- 1 lingură esenţă de rom sau coniac
- 6 linguri cacao
- 4 linguri apă
- 200 g stafide
- 1 ceaşcă zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă biscuiţii sfărâmaţi cu mâna, nucile puţin coapte în cuptor şi stafidele înmuiate în prealabil în apă cu zahăr, se adaugă margarina frecată în prealabil cu zahărul pudră şi cacao.
Se adaugă şi esenţa de rom şi se amestecă să se omogenizeze compoziţia. Se răstoarnă pe planşeta pudrată cu zahăr şi se modelează un rulou. Se păstrează la rece o oră.
Se serveşte tăiată rondele.
Pofta buna!