Reteta desert: tarta cu mere

Printeaza

Reteta desert: tarta cu mere din: oua, faina, zahar, unt, mere, lapte, sare.

 

Ingrediente:Reteta desert: tarta cu mere

  • ouă
  • făină
  • zahăr
  • unt
  • mere
  • lapte condensat
  • un pic de sare

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat am folosit două căni de făină, două linguri de zahăr, două gălbenuşuri, două treimi dintr-un pachet de unt.

Pentru umplutură am folosit mere acrişoare, un kilogram. Am frământat aluatul cu putina sare, timp de trei-patru minute.

Am întins aluatul în tăvi, l-am înţepat să nu crească prea tare şi l-am pus la frigider o jumătate de oră.

Am pus merele curăţate şi tăiate cuburi într-o cratiţă. Peste ele, o cutie şi jumătate de lapte condensat.

Am amestecat şi am ţinut cratiţa pe foc mic un sfert de oră.

Laptele a început să se caramelizeze uşor, merele s-au înmuiat. Am copt aluatul 8 minute la 180° Celsius (fasolea-i bună să ţină hârtia peste aluat).

Apoi l-am scos din cuptor. Am umplut tartele cu umplutura din mere, lapte condensat şi alte două gălbenuşuri, adăugate doar după ce s-a răcit amestecul de lapte caramelizat şi mere.

Tarta a stat în cuptor un sfert de oră.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.