Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]
Reteta desert: tarta cu mere
PrinteazaReteta desert: tarta cu mere din: oua, faina, zahar, unt, mere, lapte, sare.
- ouă
- făină
- zahăr
- unt
- mere
- lapte condensat
- un pic de sare
Mod de preparare:
Pentru aluat am folosit două căni de făină, două linguri de zahăr, două gălbenuşuri, două treimi dintr-un pachet de unt.
Pentru umplutură am folosit mere acrişoare, un kilogram. Am frământat aluatul cu putina sare, timp de trei-patru minute.
Am întins aluatul în tăvi, l-am înţepat să nu crească prea tare şi l-am pus la frigider o jumătate de oră.
Am pus merele curăţate şi tăiate cuburi într-o cratiţă. Peste ele, o cutie şi jumătate de lapte condensat.
Am amestecat şi am ţinut cratiţa pe foc mic un sfert de oră.
Laptele a început să se caramelizeze uşor, merele s-au înmuiat. Am copt aluatul 8 minute la 180° Celsius (fasolea-i bună să ţină hârtia peste aluat).
Apoi l-am scos din cuptor. Am umplut tartele cu umplutura din mere, lapte condensat şi alte două gălbenuşuri, adăugate doar după ce s-a răcit amestecul de lapte caramelizat şi mere.
Tarta a stat în cuptor un sfert de oră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu mere si miere
Pofta buna!