Reteta zilei: Cafea aromata

Printeaza

Cafea aromata din: ciocolata amaruie, lapte, cafea, zahar, crema de whiskey, frisca. Este o băutură decadentă și reconfortantă, perfectă pentru momentele în care dorești să te răsfeți cu ceva special.

Această rețetă sofisticată îmbină cafeaua bogată și aromată cu dulceața subtilă a ciocolatei amărui și cremozitatea laptelui.

Un strop de cremă de whiskey adaugă o notă de rafinament și căldură, în timp ce frișca pufoasă de deasupra oferă un contrast textural plăcut și un plus de răsfăț.

Zahărul completează perfect acest amestec, echilibrând aromele și aducându-le la apogeul savuros.

Ideală pentru serile reci sau pentru a încheia o masă copioasă, cafeaua aromată este un adevărat festin pentru simțuri.

 

Ingrediente: 

  • 70 gr ciocolată amăruie rasa
  • 2/3 cana lapte
  • 1/2 ceașcă de cafea tare fierbinte
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 linguri de crema de whiskey

Ingrediente pentru servire:

  • frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, se încălzește laptele la foc mediu. Opriti focul si adaugati ciocolata rasa.

Cafea_aromata

Amestecati pana se topeste. Se adaugă cafea, zahăr și crema de whiskey.

Cafea_aromata_02
Amestecati bine pana se incorporeaza și se toarnă în pahare.

Cafea_aromata_03
Garnisiti cu frisca si ciocolata rasa.

Serviti imediat.

Cafea_aromata_04

Cafea aromata

Cafea_aromata_04

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Reteta zilei: Cafea cu gheata si crema de smantana

Cafea cu gheata si crema de smantana din: smantana, esenta de vanilie, apa, zahar brun, scortisoara, cafea, gheata. Ingrediente:  ½ ceasca smantana 1 lingurita esenta de vanilie ⅓ cană cu apă 3 linguri de zahăr brun 1 baton de scorțișoară 30 ml cafea 3 cuburi de gheata Mod de preparare: Se toarnă smantana și esenta […]

Punci de cafea cu vin de Porto

Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie.   Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie   Mod de preparare: […]

 

Reteta zilei: Cacao cu lapte si aroma de cafea

Cacao cu lapte si aroma de cafea din: cafea, pudra de cacao, lapte.   Ingrediente: 180ml cafea 4 lingurite pudra de cacao 180ml lapte         Mod de preparare: Intr-o tava pentru cuburi de gheata turnati cafeaua. Dati la congelator pentru cel putin 2 ore. Se adauga pudra de cacao intr-un recipient. Turnati […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mmmmmm, perfect pentru dimineata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.