Cafea aromata din: ciocolata amaruie, lapte, cafea, zahar, crema de whiskey, frisca. Este o băutură decadentă și reconfortantă, perfectă pentru momentele în care dorești să te răsfeți cu ceva special.
Această rețetă sofisticată îmbină cafeaua bogată și aromată cu dulceața subtilă a ciocolatei amărui și cremozitatea laptelui.
Un strop de cremă de whiskey adaugă o notă de rafinament și căldură, în timp ce frișca pufoasă de deasupra oferă un contrast textural plăcut și un plus de răsfăț.
Zahărul completează perfect acest amestec, echilibrând aromele și aducându-le la apogeul savuros.
Ideală pentru serile reci sau pentru a încheia o masă copioasă, cafeaua aromată este un adevărat festin pentru simțuri.
Ingrediente:
- 70 gr ciocolată amăruie rasa
- 2/3 cana lapte
- 1/2 ceașcă de cafea tare fierbinte
- 2 lingurite de zahar
- 2 linguri de crema de whiskey
Ingrediente pentru servire:
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică, se încălzește laptele la foc mediu. Opriti focul si adaugati ciocolata rasa.
Amestecati pana se topeste. Se adaugă cafea, zahăr și crema de whiskey.
Amestecati bine pana se incorporeaza și se toarnă în pahare.
Garnisiti cu frisca si ciocolata rasa.
Serviti imediat.
Cafea aromata
Savurati!
Reteta zilei: Cafea cu gheata si crema de smantana
Cafea cu gheata si crema de smantana din: smantana, esenta de vanilie, apa, zahar brun, scortisoara, cafea, gheata. Ingrediente: ½ ceasca smantana 1 lingurita esenta de vanilie ⅓ cană cu apă 3 linguri de zahăr brun 1 baton de scorțișoară 30 ml cafea 3 cuburi de gheata Mod de preparare: Se toarnă smantana și esenta […]
Punci de cafea cu vin de Porto
Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie. Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Cacao cu lapte si aroma de cafea
Cacao cu lapte si aroma de cafea din: cafea, pudra de cacao, lapte. Ingrediente: 180ml cafea 4 lingurite pudra de cacao 180ml lapte Mod de preparare: Intr-o tava pentru cuburi de gheata turnati cafeaua. Dati la congelator pentru cel putin 2 ore. Se adauga pudra de cacao intr-un recipient. Turnati […]
Mmmmmm, perfect pentru dimineata 🙂