Pui cu orez si conopida
PrinteazaPui cu orez si conopida din: piept de pui, ceapa, conopida, orez, rozmarin, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ceapă potrivit de mare
- 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator)
- 250 g orez cu bobul lung
- rozmarin
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust. După ce s-a prăjit torni apă, pui ceapa tăiată mărunt şi laşi să fiarbă aproximativ o jumătate de oră. In acest timp rupi bucheţele conopida, o prăjeşti în ulei şi la final o presari cu sare. Dacă ai conopidă de la congelator, nu o mai prăjeşti.
Când e gata, treci carnea într-o cratiţă (dar păstrezi zeama rămasă). Adaugi conopida prăjită, orezul fiert pe jumătate, torni zeama (păstrată de la fierberea cărnii cu ceapă) şi fierbi totul pe foc mic.
Laşi să se răcească puţin, apoi răstorni mâncarea pe un platou.
Pofta buna!
Este buna combinatia, dar fara conopida, adica doar pui cu orez si ceva salata, merge mult mai bine dupa parerea mea