Pui cu orez si conopida

Printeaza

Pui cu orez si conopida

Pui cu orez si conopida din: piept de pui, ceapa, conopida, orez, rozmarin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapă potrivit de mare
  • 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator)
  • 250 g orez cu bobul lung
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust. După ce s-a prăjit torni apă, pui ceapa tăi­ată mărunt şi laşi să fiarbă aproximativ o jumătate de oră. In acest timp rupi bucheţele conopida, o prăjeşti în ulei şi la final o presari cu sare. Dacă ai conopidă de la congelator, nu o mai prăjeşti.

Când e gata, treci carnea într-o cratiţă (dar păstrezi zeama rămasă). Adaugi conopida prăjită, orezul fiert pe jumătate, torni zeama (păstrată de la fierberea cărnii cu ceapă) şi fierbi totul pe foc mic.

Laşi să se răcească puţin, apoi răstorni mâncarea pe un platou.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Este buna combinatia, dar fara conopida, adica doar pui cu orez si ceva salata, merge mult mai bine dupa parerea mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.