Conopida cu carne la cuptor
PrinteazaConopida cu carne la cuptor din: conopida, vita, telemea, ceapa, ou, pasta de tomate, marar, patrunjel, telina, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- 500 g carne de vită
- 200 g brânză telemea
- 4 cepe
- 1 ou
- 3 linguri pastă de tomate
- 1 legătură mărar şi una de pătrunjel
- 2-3 frunze de ţelină
- 250 g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi după ce s-a aurit, adaugi carnea tocată, pui pasta de tomate desfăcută într-o ceaşcă de apă şi laşi sosul să fiarbă pe foc mic.
Potriveşti de sare, piper şi boia şi după ce a fiert carnea, pui şi verdeaţa tocată. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu telemeaua rasă.
Aşezi apoi într-o tavă unsă cu ulei jumătate din conopida fiartă şi scursă, întinzi compoziţia de carne şi acoperi cu restul de conopidă. Baţi oul cu smântână, torni peste conopidă şi dai totul la cuptor pentru 50 de minute.
Pofta buna!