Conopida cu carne la cuptor

Printeaza

Conopida cu carne la cuptor

Conopida cu carne la cuptor din: conopida, vita, telemea, ceapa, ou, pasta de tomate, marar, patrunjel, telina, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 500 g carne de vită
  • 200 g brânză telemea
  • 4 cepe
  • 1 ou
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 legătură mărar şi una de pătrunjel
  • 2-3 frunze de ţelină
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi după ce s-a aurit, adaugi carnea tocată, pui pasta de tomate desfăcută într-o ceaşcă de apă şi laşi sosul să fiarbă pe foc mic.

Potriveşti de sare, piper şi boia şi după ce a fiert carnea, pui şi verdeaţa tocată. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu telemeaua rasă.

Aşezi apoi într-o tavă unsă cu ulei jumătate din conopida fiartă şi scursă, întinzi compoziţia de carne şi acoperi cu restul de conopidă. Baţi oul cu smântână, torni peste conopidă şi dai totul la cuptor pentru 50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.