Tarta cu ton si spanac
PrinteazaTarta cu ton si spanac din: faina, unt, oua, apa, sare, conserve ton, spanac, smantana, cascaval, sare, patrunjel sau busuioc.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă apă rece
- sare
Ingrediente umplutură:
- 2 conserve ton întreg
- 300 g spanac de la congelator
- 20 g unt
- 2 ouă
- 200 ml smântână
- 100 g caşcaval
- 3-4 fire pătrunjel sau busuioc
- sare
Mod de preparare:
Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi pui gălbenuşul. Freci untul spumă ca un praf de sare şi-l adaugi peste gălbenuş, apoi amesteci cu vârful degetelor adăugând treptat şi apa. Frămânţi aluatul de tartă până devine elastic şi-l laşi să se odihnească 20 de minute.
Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt, Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul dintr-o conservă scurs şi fărâmiţat, ouăle bătute şi smântână şi amesteci. împărţi aluatul apoi în 8 bucăţi pe care le întinzi în formele de tarte unse cu margarină.
Pui în fiecare tartă o parte din umplutură, razi caşcavalul şi le dai pe toate la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au copt, aşezi pe fiecare tartă o bucăţică din tonul rămas şi decorezi cu frunze de pătrunjel.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu ton si spanac
Imi place tarta cu ton, insa eunu o fac asa