Prajitura cu branza si mac
PrinteazaPrajitura cu branza si mac din: faina, smantana, unt, bicarbonat, smantana, lapte, zahar, branza de vaci, oua, amidon, mac, lamaie.
Pentru blat:
- 225 g făină
- 125 g smântână
- 150 g unt topit
- 1/4 linguriţă bicarbonat
Pentru umplutură:
- 250 g smântână
- 250 ml lapte
- 200 g zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 2 linguri amidon
- 100 g mac
- 6 felii de lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci toate ingredien¬tele până obţii un aluat nisipos pe care-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, îl întinzi într-o tavă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt şi boabe de fasole şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10 minute.
Intre timp, pregăteşti crema. Baţi cu telul toate ingredientele, cu excepţia macului pe care-l adaugi la final. Torni crema peste blat şi dai tava din nou la cuptor aproximativ o oră şi jumătate.
Cu 20 de minute înainte ca prăjitura să fie gata, pui feliile de lămâie peste ea şi o dai din nou la cuptor. Prăjitura va fi uşor moale, dar se va întări după ce se va răci complet.
Pofta buna!